Yaşam

İstanbul Anadolu Yakası’nda Harika Bir Gün Geçireceğiniz Garantili Güzel Yerler

Sekiz bin yıllık bir yerleşim yeri olan İstanbul, birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapmıştır. İstanbul’un Anadolu yakasında Adalar, Ataşehir, Beykoz, Çekmeköy, Kadıköy, Kartal, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sultanbeyli, Şile, Tuzla, Ümraniye ve Üsküdar gibi ilçeler bulunuyor. İşte biz de bu semtlerin tam ortasında, İstanbul Anadolu Yakası’nda mükemmel bir gün geçirmeniz garanti olan yerleri sizler için derledik!

İşte Anadolu yakasında gezilecek yerler…

1. Polonezköy Tabiat Parkı

İstanbul’un Polonezköy ilçesinde yer alan Polonezköy Tabiat Parkı, 3 bin hektarlık bir alan üzerinde bulunuyor. 1994 yılında “tabiat parkı” unvanını alan bu park, İstanbul’un en büyük parklarından biridir. Koşu, bisiklet ve trekking gibi doğa sporlarının yanı sıra sevdiklerinizle piknik yapabileceğiniz Polonezköy Tabiat Parkı sarıçam, gürgen, funda ve böğürtlen gibi birçok bitki çeşidine ev sahipliği yapıyor. Polonezköy Tabiat Parkı sabah 08:00 ile 20:00 saatleri arasında açıktır. Adres: Polonez, 34986 Beykoz/İstanbulGoogle Maps konum bilgisi için tıklayınız.

Fiyatlandırma

  • Kişi başı tam giriş ücreti: 21₺

  • Kişi başı indirimli giriş fiyatı: 11₺

  • Bisikletle giriş ücreti: 21₺

  • ATV ve Motosiklet ile giriş ücreti: 45₺

  • Kamyonet, araba ve pikap ile giriş ücreti: 65₺

  • Minibüs ile giriş ücreti: 190₺

  • Midibüs ile giriş ücreti: 315₺

  • Otobüsle giriş ücreti: 630₺

Gezgin Yorumları

“Tatilde hem İstanbul’da hem de doğa ile iç içe olmak niyetiyle Polonezköy’ün girişinde burayı bulduk. Giriş ücretli. Mangal ve semaver için de farklı fiyatlar ödüyorsunuz ama inanın verdiğiniz paraya değiyor. Çocuklar gerçekten iyi gidiyor. Tuvaletler dahil her şey temiz. Mangalı nasıl pişireceklerini düşünmeden arabalarına hazır ateşi getirirler ve mangalın içine dökerler. Bir sürü masa ve mangal yeri var. İstediğiniz yere oturun ve keyfini çıkarın. Yürüyüşe çıkın ve temiz hava alın. Şiddetle tavsiye ederim.”

“Çok keyifli bir doğa alanı, doğanın mükemmelliğine yıldızlar bile yetmiyor ama böylesine keyifli bir doğal ortamda yüzlerce masa ve yanlarında mangal başında olanların sesi deniliyor insan. Bir işletmeye ait olduğunu sonradan öğrendik… Fotoğraflardan, görsellerden anlayacaksınız, insanoğlu doğallığını yeniden kaybetmiş. arkadaşlar kendi kendimizi baltalıyoruz.. farkındayız ama bize yaramıyor.. para para para… uzun lafı keseyim foto görsel koyayım.. çok keyifli oldu gittik ailecek yürüdük, çamura saplandık, dereyi geçtik, bol bol saf oksijen aldık. Gezerken çok eğlendik…”

2. Mihrabat Korusu

Adını İbrahim Paşa tarafından yaptırılan Mihribat Kasrı’ndan alır. İstanbul’un beğenilen tabiat parklarından biri olan Mihrabat Korusu, 20 hektarlık bir alan üzerinde yer alıyor. Buraya ulaşmak için Kanlıca sahil yolunu veya TEM bağlantı yolunu Kavacak Tekke mevkiine giderek ziyaret edebilirsiniz.

Çalışma saatleri sabah 08.00 ile gece 00.00 arasında olan Mihrabat Korusu, konser, düğün, toplantı gibi birçok organizasyona ev sahipliği yapıyor.

Adres: Kanlıca, Mihrabat cad, Mihrabat Korusu No:50, 34810 Beykoz

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Fiyatlandırma

Yaya giriş ücreti 8 TL

Bisiklet giriş ücreti 8 TL

Araç giriş fiyatı 24 TL

Gezgin Yorumları

“Yıllardır gittiğim ve çok güzel anılarım olan İstanbul’un en nezih ve güzel manzaralarından biri. Gidin efendim, İstanbul’un ruhunu anlamak isteyenler barı koruda dolaşsın, manzaranın tadını çıkarsın.”

“Aile ile gezmek için güzel bir yer. 1200 mt’lik bir parkur ve çocuklar için ahşap tahtalardan yapılmış Survivor benzeri bir oyun alanı bulunmaktadır. Kendi çayınızı ve kahvenizi yanınıza alabileceğiniz boğaz manzaralı birçok oturma alanı.

3. Gözdağı Korusu

Gözdağı Korusu, Pendik mevkiinde 206 metre yüksekliktedir. Gözdağı Korusu sizi Marmara Denizi, Yalova ve Adalar manzarası ile karşılıyor. İçeride hizmet veren tesis İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait. Farklı bitki türlerini görebileceğiniz Gözdağı Korusu, olağanüstü bir manzaraya sahip çay bahçesinde sizleri ağırlamayı bekliyor.

Gözdağı Korusu sabah 08.30 ile gece 23.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Adres: Dumlupınar, Dolayoba Dumlupınar Mh. Merkez, 34896 Pendik/İstanbul

Telefon numarası: 444 10 34

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Fiyatlandırma

Özgür

Gezgin Yorumları

“Çok güzel bir ibb sosyal tesisi aaaa✌️? Intimidation Grove içerisine yapılmış harika bir tesis. Ağaçlar büyüleyici. Şehir manzarasının yanı sıra deniz ve adalar manzaralı bir yerdir. Restoran ve kafe bölümü bulunmaktadır. Kafe self servistir. Dilediğinizi alıp o şık koltuklarda oturup saatlerce sohbet edebilirsiniz. Mart ayında gitmemize rağmen dışarıda biraz vakit geçirebildik. Her zaman olduğu gibi fiyatlar çok makul. Çorba, orta ateşte, salata, ana yemek, tatlıyı doyasıya yiyoruz. 4 kişi için ortalama 300 ile 400 arası. Başka yerde yesek şu kurallar çerçevesinde muhtemelen 1000 lira tutar. Bu yüzden sosyal tesisleri çok seviyorum. Tuvalet ve bebek bakım odası pak. Cami var, abdest alınacak yerler var. Restoranın olduğu yerde küçük bir park yeri var ama biraz aşağıda daha birçok araç için park yeri var. İSPARK tarifeleri geçerlidir. 1 saati 8 lira, 2 saati 10 lira.”

“İlgili güler yüzlü personele teşekkür ederim. Muhteşem deniz manzarası eşliğinde özenle hazırlanmış yemeklerin tadını çıkardık. İyi vakit geçirmek için yürüyüş yapmak tercih edilir. Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yapan uçakları izleyebilirsiniz. Bu büyük hizmette emeği geçen herkese teşekkürler”

4. Dikenli Koru

Çubuklu Korusu, İstanbul’un en keyifli zirvelerinden biridir. Yüksek rakımlı Çubuklu Korusu’nda biraz başınız dönebilir. Hıdiv Kasrı Korusu olarak da bilinen, sevdikleriyle piknik yapmak isteyenlerden çok doğa tutkunları için daha uygundur.

Sabah 09.00 akşam 22.30 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Adres: Çubuklu, 34805 Beykoz/İstanbul

Telefon numarası: 0216 413 92 53

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Gezgin Yorumları

“Boğaz manzarası ve yeşillikleriyle İstanbul nefes alabileceğiniz bir yer. Piknik alanları, yürüyüş yolları, içi. Çocuk oyun alanları, otopark, Boğaz’ı seyredebileceğiniz seyir terası ve küçük bir şelale bulunmaktadır. Barbekü ve ateş yasaktır. Evde hazırladıklarınızı getirebilir ya da belediyenin Beltur tesisinden çay ve tost alabilirsiniz. Giriş araç başı 20TL (tüm gün) Çay 6TL (birkaç kişi iseniz termosta çay almanız daha avantajlı olur)”

“İstanbul’da çok güzel bir doğa parçası. Bu korular olmasaydı İstanbul Boğazı kıyısında muhtemelen yeşil alan olmazdı. Yoğun bitki dokusunda sabah yürüyüşü yapmak çok güzel. Sabah gittiğimiz için kalabalık değildi. İçeride keyifli bir gezinti yaptık. Yapay şelalesi gerçekten çok güzel görünüyor. 12.07.2022 tarihinde 30 TL otopark ücreti ödenmiştir.”

5. Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi

İstanbul’un Ataşehir ilçesinde bulunan Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi, 18 yaş üstü bireylere bahçıvanlık, bitkisel tasarım, bitki boyama, etnobotanik gibi alanlarda eğitimler veriyor. ANG Vakfı tarafından 1995. Sabah 09.30 – 18.00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Adres: Çakmak Mahallesi, Şenol Güneş Blv. No:9, 34774 Ümraniye/İstanbulTelefon: (0216) 456 44 37Google Maps konum bilgisi için tıklayınız. Gezgin Yorumları “Bu kadar büyük bir bahçe olacağını düşünmemiştim. Hepsini gezmek için en az 3 saat ayırın 🙂 Tüm hizmetler ücretsizdir. Otopark imkanı bulunmaktadır. Her yerde merdiven varken, engelli/bebek arabası kullanımına da çok uygun. Botanik Bahçesi ve eğitim alanı da olduğu için tüm bitkilerin ne olduğu küçük kartlarda belirtilmiştir. Her mevsim açan çiçekler olduğu düşünülürse burası adeta cennetten bir köşe… Çocuklara uygun çeşitli parklar, piknik alanları, çeşitli kuşlar ve ağaçlar görülmeye değer. ?”“Tek kelimeyle harika bir yer. İstanbul’un merkezinde böylesine yeşil dahi bir yer. Ailecek çok keyifli vakit geçirebileceğiniz farklı aktiviteler var. Ancak alan çok geniş ve çeşitli olduğu için sadece gezmek için en az 3 saatinizi ayırmanız gerekiyor, piknik de yapabilirsiniz. Otopark ücreti hariç tüm aktiviteler ücretsizdir. Hafta sonu kuyruğa girmemek için erken gelmek daha iyidir.”

6. Kidzanya

Kidzania, İstanbul’un eğlence merkezlerinden sadece biri. ‘Eğlen, öğren, keşfet’ mottosunu benimseyen ve buna göre dizayn edilen Kidzania, birçok atölye ve etkinliğe de ev sahipliği yapıyor.

Kidzania haftanın her günü 10.00-19.00 saatleri arasında misafirlerine hizmet vermektedir.

Adres: Akasya Alışveriş Merkezi Ankara Devlet Yolu Haydarpaşa 4.Km Çeçen Sk. Acıbadem Üsküdar İstanbul

Telefon numarası: 0850 200 54 39

Fiyatlandırma

Yetişkin 85,00 TL (Yaş: 15+)

Çocuk 345,00 TL (Yaş: 4 – 14)

7. Çinili Cami

Mimarisini Koca Kasım Ağa’nın yaptığı Çinili Cami ya da Şık Çinili Cami, 1638 yılında hizmete açılmıştır. İnşaatın tamamlandığı dönemde yapılan diğer mescitlerden daha küçük olan Çinili Cami, Koca Kasım tarafından yaptırılmıştır. Mahpeyker Valide Kösem Sultan’dan Ağa.

Bu caminin içi ve cephesi yapılırken çokça İznik çinisi kullanılmıştır. Minberin külah başlığında da çiniler vardır.

Adres: Validei Atik, Validei Atik Allama Caddesi, Çinili Mescit Sk. No:4, 34664 Üsküdar/İstanbul

Telefon numarası: (0216) 553 07 82

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Gezgin Yorumları

“Bu alanda gelişmemin asıl sebebi bu camiyi ve özellikle içini görmekti. Maalesef caminin içine kilitli olduğu için giremedik. Dışarıdan çok özel görünmüyor. Görülmeye değer bir yerde olmalı.”

“Birçok yokuştan sonra camiye ulaşıyoruz ama içine giremiyorum neden İmam Efendi kilitlenip gittiği için içini göremedim maalesef çok üzücü bir durum. Avluyu gerçekten beğendim.”

8. Anadolu Kavağı

Anadolu Kavağı, Anadolu Yakası’nın Beykoz ilçesinde yer almaktadır. Boğaz’ın kuzeyinde yer alan bu sahil mahallesi turistik bir semttir. Her yıl nüfusundan çok daha fazla yerli ya da yabancı turisti ağırlamaktadır.

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

9. Yoros Kalesi

Anadolu Yakası’nın en geniş zirvesinde yer alan Yoros Kalesi, Ceneviz Kalesi olarak da biliniyor. 13. yüzyılda tamamlanan kale, Boğaz’ın girişini kontrol etmek için yapılmıştır. Adres: Anadolu Kavağı, Fener Yolu No:3, 34825 Beykoz/İstanbul, Google Maps konum bilgisi için tıklayınız.

Gezgin Yorumları

“Üsküdar’dan kalkan Anadolu Kavağı vapurları ile gelebilirsiniz. Bu vapur ile İstanbul’un tüm güzel kıyılarını görme şansınız var, yaklaşık 2 saat sürüyor. Vapur sefer saatleri en geç 11.45 13:45 Üsküdar gidiş ve Üsküdar dönüş 16.00 vapur saatleri sınırlıdır ancak otobüsler Anadolu Kavağı’nın ortasından kalkmaktadır, bu nedenle Üsküdar’a daha geç dönebilirsiniz. Küçük bir balıkçı kasabası gibi iskele çevresindeki fiyatlar şaşırtıcı derecede uygun. Çok dik bir yokuştan kaleye çıkıyorsunuz, 15 dakikalık bir yürüyüş aralığı var. Birden çok konum esasen askeri bölgelerdir. Kalenin altında manzaralı güzel bir cafe var fiyatlar çok uygun değil ama o yokuştan sonra çölün ortasında vaha gibi kalıyor. Son olarak çok güzel bir kale görünümüne sahip iki köprü görebilirsiniz. Tamamen zihninizi yenileyebileceğiniz bir aktivite olabilir”

“Toros kalesi. İstanbul Boğazı’nın Karadeniz’e açılan en uç noktalarından biri olan kaleye çıktığınızda, kalenin önünden geçtiğiniz an tüm bnogaz ayaklarınızın altında. Kale surlarının altına girdiğinizde surların büyüklüğü sizi şaşırtıyor. Yoros kalesinden 3. köprü harika görünüyor. Burayı gezdikten sonra Anadolu Kavağı’na inip deniz ürünleri ve balık çeşitleri yiyebilirsiniz”

10. Dragos Tepesi

İstanbul’un Kartal ilçesinde yer alan Dragos Peak, Marmara Denizi’nin mükemmel görüntüsü ile güneşin batması için sizleri bekliyor. Dragos Tepesi’ndeki sosyal tesisler İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından işletiliyor.

Dragos Peak sabah 08:30 akşam 23:00 saatleri arasında hizmete açıktır.

Telefon numarası: 444 10 34

Web sitesi: tesislerimiz.ibb.istanbul/dragos-social-facility/

Fiyatlandırma

giriş ücretsizdir

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

11. Büyükada

Büyükada, tarihi eserleri, kumsalları, zirveleri ve müzeleriyle ziyaretçilerine harika bir gezi çeşitliliği sunuyor. Kadıköy, Bostancı, Eminönü, Maltepe, Kartal, Kabataş, Avcılar veya Beşiktaş’tan kalkan vapurlarla ulaşabileceğiniz Büyükada’daki Aya Yorgi Kilisesi’ne gitmeden dönmeyin.

Rum Yetimhanesi, Hamidiye Camii, Adakule, Prenses Koyu, Meryem Ana Kilisesi, Müslüman Mezarlığı ve Reşat Nuri Güntekin’in Köşkü gibi daha birçok yer gezilmeyi bekliyor.

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Gezgin Yorumları

“İstanbul’a geldiyseniz görmeden gitmeyin. Klasik olarak bisiklet kiralayıp sokaklarda ve sahilde dolaşmak çok keyifli. Belediyenin adanın etrafını dolaşan tur otobüsünü tavsiye etmiyorum çünkü hiçbir şey görünmüyor, durmuyor. Kendi başınıza bisiklet sürün. Konak lokantasının balıklarını tavsiye edebilirim.”

“Adaya ayak bastığınız ilk andan itibaren iskelesinin asaletiyle mistik bir atmosfer karşılıyor sizi. İlkbaharda doğanın uyanışıyla birlikte göğsünde sakladığı renk cümbüşünün eşsiz keyfine Büyükada’da tanık olabilirsiniz. Adanın her yerini gezmek istiyorum diyorsanız bisiklet kiralamanızı tavsiye ederim çünkü çok yokuş var, Yolun sonunda tarihi konaklar size eşlik ediyor ve zamanın ya da yolun nasıl bittiğini anlamıyorsunuz. sen onları izle İki klişe gördüm ama ikisi de kapalıydı. Adalar Müzesi mutlaka görülmesi gereken yerler arasında”

12. Heybeliada

Heybeliada ya da diğer adıyla Halki, İstanbul’un güneyinde yer alan ve Adalar’ı kapsayan Prens Adaları’nın 5 mahallesinden biridir. Heybeliada, İstanbul’un ikinci büyük adasıdır. Heybeliada’ya Bostancı, Kadıköy, Kartal, Maltepe, Avcılar, Karaköy, Eminönü veya Kabataş’tan kalkan vapurlarla ulaşabilirsiniz. Heybeliada Deniz Lisesi, Aya Yorgi Kayalık Manastırı ve Bet Yaakov Sinagogu Heybeliada’da gezmek için sizleri bekliyor.

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Gezgin Yorumları

“Büyük Ada kadar kalabalık değil, tüm adayı yürüyerek gezebilirsiniz. Bisiklet kiralayarak da gezebilirsiniz (1 saat 25 TL-tam gün 70 TL). Genel olarak çok beğendim ve tavsiye ederim.”

Eşsiz doğal güzellikleri ve tarihi yerleri ile ada halkı bir an önce Heybeliada’ya gitsin, internette görmekle yetinmesin, insanlar bu harika güzelliği kaçırmasın, keşke sanatoryuma gidebilsek. , ama sadece kapıdan fotoğraf çekebildik…”

13. Kınalıada

Kınalıada, Marmara Denizi’ndeki Prens Adaları olarak bilinen ada topluluklarından sadece bir tanesidir. Kınalıada, diğer adalara göre İstanbul’a en yakın adadır. Adalar ilçesine bağlı beş mahalleden biri olan Kınalıada, adını Kumtaşı kayalıklarının kızıla çalan renginden alıyor.

Kınalıada’ya Beşiktaş, Karaköy, Kabataş Kadıköy, Bostancı veya Eminönü’nden kalkan vapurlarla ulaşabilirsiniz.

Ayazma Plajı, Hristos Tepesi ve Manastırı, Rum Mezarlığı, Surp Krikor Lusavorich Ermeni Kilisesi, Sirakyan İkiz Konutları ve Rum Ortodoks Panayia Kilisesi Kınalıada’da sizleri bekliyor.

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Gezgin Yorumları

“Adalar’ın ilk durağı hafta içi sessiz ve sakin. Kabataş iskelesinden indiğinizde Kadıköy’den sonraki durağınız sakin sokakları, mis kokulu ıhlamur ağaçları ve yemyeşil sokakları ile dinlenebileceğiniz bir ada.”

“İstanbul’a yakın güzel yerlerden biri diyebilirim. Denize girmek ve güneşin tadını çıkarmak için çok uygun bir yerdir. Fiyatlar plajın konumuna göre değişmektedir. İster 80 TL ister 15 TL. Bunun dışında yürüyüş için ideal ama sabah veya akşam yaparsanız çok daha iyi olur. gidin görün derim. ??”

14. Kız Kulesi

Kız Kulesi 2500 yıllık bir geçmişe sahiptir. İlk olarak MÖ 410’da Atinalı komutan Alkibiades tarafından yaptırılmıştır. MS 1110 yılında İmparator Manuel Komnenos bugünkü yapının taslağı denebilecek yapının oluşumuna katkıda bulunmuştur. Osmanlı İmparatorluğu döneminde Kız Kulesi’ne bir fener ilave edilerek bugünkü görünümü tasarlanmıştır. Hem müze hem de restoran olarak hizmet veren Kız Kulesi kalıcı olarak kapalı.

Kız Kulesi sabah 09:00’dan akşam 19:00’a kadar hizmet veriyordu.

Adres: Salacak, 34668 Üsküdar/İstanbul

Telefon numarası: (0216) 342 47 47

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Fiyatlandırma

Yetişkin 30 TL,

Öğrenciler 15 TL.

Gezgin Yorumları

“Galata kulesi ile birlikte İstanbul’un dönüm noktası. Önceki yıllara göre daha iyi durumda olması sevindirici. Karşı kıyıda oturup Kız Kulesi ile çay keyfi yapmanızı kesinlikle tavsiye ederim. Katılan herkese teşekkürler.”

“Üsküdar’ın simgesi. Onu çok seviyorum, sahilde yürümeyi ve ona bakmayı seviyorum. Şu an kapalı maalesef restorasyon çalışmaları var. Önce birinci katta güzel bir restoran vardı, ikinci katta tüm İstanbul’u görebiliyordunuz, çok güzel bir yer.”

15. Beylerbeyi Sarayı

1861-1865 yılının ortalarında Sultan Abdülaziz tarafından yaptırılmıştır. Sarkis Balyan tarafından tasarlanan Beylerbeyi Sarayı, İstanbul Üsküdar’da bulunuyor. Fransa Kraliçesi Eugenie ve Winsdor Dükü gibi siyasi şahsiyetler, Sultan Abdülaziz tarafından bu sarayda ağırlanmıştır. Beylerbeyi Sarayı’nda harem ve selamlık olmak üzere iki hamam bulunmaktadır.

Barok mimarisi ile tasarlanan Beylerbeyi Sarayı, Doğu-Batı mimarisinin ortasında kullanılmaya çalışılmıştır. Saray’da toplam 24 oda, 2 hamam ve 1 banyo bulunmaktadır.

Beylerbeyi Sarayı sabah 09:00 ile akşam 17:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Adres: Beylerbeyi, Beylerbeyi Kavşağı, 34676 Üsküdar/İstanbul

Telefon numarası: (0216) 321 93 20

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Fiyatlandırma

Yetişkin 50 TL,

25 TL indirimli,

MüzeKart ücretsizdir.

Gezgin Yorumları

“2 bahçesi var, İstanbul’da mutlaka görülmesi gereken nadide eserlerden biri. Bir bahçesinde kafeterya, 10 TL’lik lavabosu olan cami ve iskelede Boğaz’a karşı fotoğraf çekme şansınız var. Hızlı bir şekilde ilk köprünün altından metrobüse binerseniz Anadolu yakasını geçtiğinizde ilk durakta iniyorsunuz ve Hacı Sabancı Anadolu Lisesi yanı yürüme mesafesi 15 dakika. Bina olarak yapılmış ancak Abdülmecid döneminde yanmış, anlaşılan bir süre kullanılmamış, ardından bugünkü mimarisi ile 1865 yılında Sarkis Balyan tarafından yaptırılmış. Sarayın içinde fotoğraf çekmek yasak. Güzel vakit geçirebileceğiniz bir yerdir. Müzekartı olmayanlar buradan 60 TL’ye müzekart alabilirler.”

“Mutlaka görülmesi gereken saraylardan biri. Son derece güzel. Saray iki katlıdır. Sultan Abdülaziz ve Abdülhamit bu sarayda yaşamışlardır. Osmanlı İmparatorluğu’nun zenginliğini sarayın süslemelerinden, döşemelerinden ve mobilyalarından anlayabilirsiniz. Saray içinde fotoğraf ve video çekimi yasaktır. Sarayın içi engelliler için uygun değil. Sarayın bahçesinde 5 köşk bulunmaktadır. Ahır köşkü, pembe köşk, mermer köşk, selamlık deniz köşkü ve haremlik köşk bulunmaktadır. Ancak tadilat nedeniyle konakların tamamı kapalıdır. Sarayın bahçesinde küçük bir bambu ormanı var. Balık ve çeşitli heykeller içeren bir havuz bulunmaktadır. Yemyeşil ağaçların arasında bir cafesi var. Sarayın deniz tarafında iskelesi vardır. Burada gezebilirsiniz. Bahçeden denize açılan iki büyük kapısı vardır. İkinci köprünün hemen altında. Çok keyifli bir saray turu yapacaksınız. 2-3 saatinizi ayırmanız gerekiyor. Saraya giriş 40₺, sadece bahçe girişi 10₺, indirim 15₺. Dijital rehber ücretsizdir. Kimlik alabilirsiniz. Müze karta giriş ücretsizdir. Dijital rehber 20₺. Bahçede wc bulunmaktadır. Bahçe engelliler için uygundur. İyi yolculuklar.”

16. Selimiye Kışlası

İstanbul’un Üsküdar semtinde bulunan ve III. Selim tarafından Nizam-ı Cedid’in askerleri için yaptırılmıştır. Selimiye Kışlası ilk olarak III. Selim döneminde yeni kurulan Nizam-ı Cedid askerleri için kesme taş temel üzerine ahşap olarak yaptırılmıştır. Bina, Yeniçerilerin isyanı ile yıkılmıştır. Mahmut zamanında ‘yığma duvar’ olarak yeniden yapılmıştır. Krikor Balyan tarafından tasarlanan bu kışla, 1854 yılında Kırım Savaşı’nda yaralanan İngiliz askerlerinin tedavisi için kullanılmış. Hafta içi her gün sabah 10:00’dan öğlen 17:00’ye kadar hizmet veriyor. Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Fiyatlandırma

Özgür

Önemli Not

Müzeyi ziyaret etmek için kimlik fotokopinizi ve ziyaret saatinizi iki gün öncesinden bildirmeniz gerekmektedir.

17. İstanbul Oyuncak Müzesi

İstanbul Oyuncak Müzesi, 2005 yılında Sunay Akın tarafından Göztepe’de kuruldu. Müzenin 2012 yılında düzenlediği TOYCO-2012 Avrupa Oyuncak ve Çocuk Müzeleri Birliği toplantısı dünyada bir ilk olma özelliğini taşıyor. İstanbul, düzenlediği TOYCO sayesinde ‘Oyuncak Müzeleri Başkenti’ unvanını aldı. 2011 yılında Antalya Oyuncak Müzesi, 2013 yılında Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi, 2015 yılında Düştepe Oyun Müzesi ve 2017 yılında Kartal Masal Müzesi gibi oyuncak müzelerinin açılmasına öncülük etti. İstanbul Oyuncak Müzesi, Salı ve Pazar günleri olmak üzere haftanın 6 günü ziyarete açıktır. Pazar günleri, sabah 10:00’dan öğleden sonra 18:00’e kadar. Adres: Göztepe, Dr. Zeki Zeren Sk No:17, 34730 Kadıköy/İstanbulTelefon: 0216 359 45 50 – 51Google Maps konum bilgisi için tıklayınız.

Fiyatlandırma

Yetişkin 55 TL,

3+ çocuk, öğrenci ve öğretmenler için 30 TL.

Gezgin Yorumları“Pahalı buldum. İthalatta da bir sınır olsa iyi olur. O kadar kalabalıktı ki pencere önünde 1 dakikadan fazla duramadık. Bazı insanları içeri almak için içeride tutacak bir şekilde olsaydı daha iyi olurdu. Müze kartı olanlara en az 5 TL indirim. Müzenin 360 derece özelliği ile online gezilebileceğini bilseydim gitmezdim.”

“Çok çeşitli oyuncakların olduğu güzel bir müze. Tertemiz bir alan oluşturup güler yüzlü hizmet anlayışı ile hareket etmeleri de ayrıca keyifliydi. Başta ulusal ve uluslararası olmak üzere içerisinde sayısız oyuncak bulunmaktadır. Eksik bulduğum nokta kendi kültürümüzle ilgili oyuncakların az olmasıydı. Ancak kültürümüz oldukça zengin ve çeşitlidir. Bunun dışında aileniz ve çocuklarınızla gidebileceğiniz güzel bir yer. Gel de bir bak. Özellikle çocuklar bayılacak ve oymak isteyecektir. ??”

18. Haydarpaşa Garı

1906 yılında Sultan II. Abdülhamit döneminde yapımına başlanan Haydarpaşa Garı, 1908 yılında tamamlandı. Bu gar, İstanbul-Bağdat demiryolu sınırının başlangıç ​​noktası olarak inşa edildi. Osmanlı Devleti’nin son dönemlerinde Hicaz Demiryolu seferlerinde kullanılmıştır. Haydapaşa Garı’nın mimarları Helmuth Cuno ve Otto Riter’dir. İstanbul’un Kadıköy ilçesinde bulunan gar, müze statüsünde olmadığı için ziyarete kapalı. Adres: Rasimpaşa, 34716 Kadıköy/İstanbul Telefon: (0216) 348 80 20

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Gezgin Yorumları

“Kesinlikle çok güzel bir yer, turistik ve tarihi bir yer, arka tarafında kazılar var, tarihi eserler var.”

“Kadıköy denilince akla ilk gelen yerlerden biri Haydarpaşa Garı. Altında bir tarih olduğu ortaya çıktı. Kazılar devam ediyor. Gerçekten inanılmaz. Kazılan yerlerden tarih fışkırıyor. Ortaya çıkarılan kalıntılar M.Ö. Karşıdan karşıya geçerken kazı alanını görebilirsiniz.”

19. Çamlıca Tepesi

Çamlıca Tepesi, Marmara Denizi, Haliç ve Adalar manzarasını izlemek isteyen misafirlerini bekliyor. Çamlıca, İstanbul’un en yüksek zirvesidir ve Büyük Çamlıca Zirvesi ve Küçük Çamlıca Zirvesi olarak ikiye ayrılır. Küçük Çamlıca Tepesi’nin yüksekliği 230 metredir. Cihannüma ve Topkapı gibi Küçük Çamlıca Konakları ile Küçük Çamlıca Televizyon Kulesi bulunmaktadır.

Büyük Çamlıca Tepesi’nde Nurbaba Tekkesi vardır ve bu zirvenin yüksekliği 268 metredir.

Adres: Kısıklı, 34692 Üsküdar/İstanbul

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Gezgin Yorumları

“İstanbul’un en ferah noktalarından biri, güzel bir yer.”

“Tek kelimeyle mükemmel'”

“Manzara harika, burada kahvaltı yapmak çok keyifli, belediyenin işlettiği büfe var, fiyatlar uygun”

20. Göztepe 60. Yıl Parkı

Bağdat Caddesi’nde yer alan Göztepe 60. Yıl Parkı, ligustrum ağaçlarının oluşturulmasıyla yapılan semazenleri, çeşitli balıkların yüzdüğü akvaryumları, lale ve gül bahçeleri ve 1200 metrekarelik kendi kendini temizleme özelliğine sahip yapay göleti ile sizleri ağırlamayı bekliyor. .

Adres: Caddebostan, 34728 Kadıköy/İstanbul

Telefon: (0216) 586 55 22

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Fiyatlandırma

Özgür

Gezgin Yorumları

“Bugün laleler zamanında gittiğim cennet bahçesi gibi mis kokulu bir park. Mutlaka gidip görmenizi ve bol bol fotoğraf çekmenizi tavsiye ederim. Çiçekler, ağaçlar, havuz, oyun alanları her şeyiyle harika. Ayrıca çok temiz yerlerde tohum kabukları, sigara izmariti, peçete, maske vs. görmedim. Kadıköy Belediyesini çalışmalarından dolayı kutluyorum.”

“Gördüğüm en canlı ve yeşil parklardan biri, çok kalabalık değil, çok sayıda bank var, yer sıkıntısı yok, harika bir yeşil göl var ve girişte Beltur sizi karşılıyor, satın alabilirsiniz. çay-kahve ve kaliteli zaman geçirin. sana tavsiye ederim”

21. İdealtepe 50. Yıl Ahşabı

Yürüyüş ve koşu alanları, piknik alanları ve oyun alanlarının bulunduğu koruda 24 saat güvenlik bulunuyor. İstanbul’un Maltepe semtinde yer alan bu koru 72 dönümlük bir alan üzerine kurulmuş.

Bu koruda Bahçe Bitkileri Eğitim Merkezi bahçecilikle uğraşmayı sevenler için hizmet vermektedir.

İdealtepe 50. Yıl Korusu sabah 06.00 ile gece 00.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Adres: İdealtepe, İdealtepe 50. Yıl Korusu, 34841 Maltepe/İstanbul

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Gezgin Yorumları

“Şehrin tam ortasında harika oksijen deposu, basketbol sahası, yürüyüş parkuru, spor aletleri ve masalar çok güzel, tuvalet çok temiz, bu hizmetlerin sağlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederiz. İnsan yapımı çöp bırakan canlılar lütfen gelmesin.”

“Lezzetli, harika, şehrin göbeğinde nefes alabileceğiniz, yürüyebileceğiniz, koşabileceğiniz, piknik yapabileceğiniz, Beltur Hizmeti ile ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz, çayınızı, kahvenizi, WC’nizi içebileceğiniz, yerdeki yeşillikler içinde yuvarlanabileceğiniz bir yer. .. ?? ve çocuk eğlence alanları ile çocuğunuzu oyalayabileceğiniz bir yer tavsiye ederim. ? Basketbol sahaları ve oyun alanları eğlenmek için sizleri bekliyor ☺️??”

22. Küçüksu Kasrı

Sultan I. Mahmut, Göksu Nehri kıyısındaki mesire yerini çok sevdiği için buraya iki katlı ahşap bir köşk yaptırmıştır. I. Mahmut’tan sonra bütün padişahlar burayı kullanmış ve bugünkü görüntüsü Sultan Abdülmecit döneminde alınmıştır.

Küçüksu Kasrı sabah 09.00’dan akşam 17.00’ye kadar açıktır.

Adres: Göksu, Küçüksu Cd., 34810 Beykoz/İstanbul

Telefon numarası: (0216) 332 33 03

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Fiyatlandırma

Yetişkin 10 TL,

Öğrenciler için 5 TL,

Müzekart ücretsizdir.

Gezgin Yorumları

“İstanbul’a birçok kez gelmeme rağmen, bu ilk kez son ziyaretimdi ve tek kelimeyle harikaydı. Karışık bir kahvaltı yaptık, tura dahil olduğu için fiyatını bilmiyorum ama çeşit çok iyiydi. Burada oturup Boğaz’ı izlesem bile, bir kerelik İstanbul gezisine değer 🙂 Aslında köşkünüz için çok güzel, sesli rehberinizi aldığınızda size her bir parçayı, mobilyaları ve içinde neler yapıldığını anlatıyor. o oda daha önce kesinlikle gitmelisin Araba ile ulaşım ve park sorunu hakkında yorum yapamam. Hafta içi gittiğimiz için sağlık hizmeti hemen önüne park edebildi. Biz gittiğimizde 3 çift düğün fotoğrafları çekiliyordu 🙂 Ama biz rahat gezdik.”

“Hafta sonu saat 08:00 gibi gidilebilecek harika bir yer. 09:00’dan sonra araba bol, egzoz gazı bol, gürültü ve kaosun olduğu, kuralları çiğnemeyi doğal bir motto haline getiren bir milletimiz varken kaldırımlar bile geçilmez hale geliyor çünkü bunu düşünen insan kitlemiz. Kıymetli arabalarını kaldırımlara park etmek kurnazdır ve neandartelin niyet sistemine bile ulaşmamış olması sizi kızdıracaktır. Buraya geldiğine pişman olabilirsin. Eti tekrar etmek için yüz seksen defa isen, yüz seksen defa da olsa tekrar etmek sevaptır. Lütfen sabah 08:00 civarında gelin. Sabah 08:00 civarında onlarca yemek mekanına giderseniz iyi olur, hem keyif alırsınız hem de karmaşaya girmezsiniz. Yağmurlu bir kış akşamında Mecidiyeköy’den belediye otobüsüne binip saat 10.00’da hareket etmeye benzediğini tekrar tekrar vurgulamak isterim.

23. Kadıköy Barlar Sokağı

Kadıköy, Anadolu yakasının gözde mekanlarından biridir. Kadıköy Barlar Sokağı adından da anlaşılacağı gibi iki yanında barların olduğu bir cadde. Girişinde hızlı bir şekilde Rexx Sineması var. Burası konuklarına uzun zamandır beklediğiniz ya da o an hikayesinden etkilendiğiniz bir filmi izleme fırsatı sunuyor.

24. Bağdat Caddesi

Bağdat Caddesi, İstanbul’un en ünlü caddelerinden biridir. Burası İstiklal Caddesi’nin daha şık ve çağdaş hali olarak kabul ediliyor.

Bağdat Caddesi’nin adı IV. Murat’ın zamanına denk gelir. O sıralarda Irak’ın Bağdat’ını geri almak için ‘Bağdat Seferi’ düzenleyen Dördüncü Murat, bu savaştan zaferle döndükten sonra İstanbul’dan yola çıkarken çıktığı yola Bağdat adını verdi.

Adres: Pozisyon: Kadıköy, İstanbul, Türkiye

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Gezgin Yorumları

“Türkiye’de yaşanacak en güzel, güvenli ve nezih yer. Sahili güzel, Bağdat caddesinde yürümek, kafelerinde oturmak, alışveriş yapmak bir başka güzel. Dünya çapında bir sokak. Her yıl daha iyiye gidiyor.”

“Dönüşüm sonrası cadde ve ara sokaklarında yüzlerce bina yıkılıp yapılıyor, onlarca inşaat atığı ve beton mikseri taşıyan dev kamyonlar buralarda koşuşturuyor. Trafik birden fazla kez tıkanıyor veya çok yavaş ilerliyor. Egzoz kokusu, gürültü ve toz sokaktaki birçok yiyecek-içecek mekanını zorlar. Pandemi nedeniyle birçok işletme fiilen kapalı. Kiralık ve satılık ilanları olan onlarca boş bina, dükkan ve dükkan var.”

25. Adile Sultan Sarayı

Osmanlı hanedanının ortasında divan yazan tek kadın şair olan Adile Sultan’ın adını taşıyan Adile Sultan Sarayı Hababam Sınıfı filminin çekildiği okuldur. Sultan Abdülmecit’in kız kardeşine hizmet etmesi için yaptırdığı bu saray, o dönemin ilk yatılı okulu olma özelliğini taşıyor. Daha sonra yangında tahrip olmuş ve restore edilmiştir.

Sarayda Hababam Sınıfı Müze bulunmaktadır.

Adres: Kandilli, Vaniköy Cd No: 12, 34684 Üsküdar/İstanbul

Telefon numarası: (0216) 332 23 33

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Gezgin Yorumları

“Bir akrabamızın nikahına gittik. Konumu olağanüstü güzel. Yemek, organizasyon, müzik her şey çok özenli. Bir müzeyi de ziyaret edebilirsiniz. Bu arada olayı bütün gece ağacın tepesinden izleyen iki tavus kuşu şüpheye bir renk daha ekledi.”

“Ambiyansı 5 yıldızı hak eden tarihi mekan.”

26. Şile

İstanbul’a bağlı olan ancak kendinizi İstanbul’da hissetmeyeceğiniz Şile, İstanbul’a yaklaşık bir buçuk saat uzaklıktadır. Burada piknik yapacak, denizde yüzecek ya da yürüyüş yapacak, doğa ile iç içe olacaksınız.

Karadeniz’e kıyısı olan Şile’nin halk plajı hafta sonları oldukça kalabalık oluyor, kamp tutkunları için uygun olan Sahilköy Plajı’nı, şemsiyenizi ve şezlongunuzu getirmeniz gereken Doğancılı Plajı’nı ya da Sofular Plajı’nı tercih edebilirsiniz. sığ denizi ile güven veren.

Şile’de gezilecek yerler:

  • şile feneri,

  • şile kalesi,

  • Kumbaba zirvesi,

  • Ağlayan kayalar.

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

haber-hafik.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu